Vegansk kola/Lavendelkrisp med hasselnötsbas
Ingredienser
Hasselnötter 500g/ eller rostade fågelfrön(solroskärnor)
Syrad kokosgrädde 500g
Kakaopulver
dadlar/kokosocker 200g
kokosfett neutral smak
Fling salt
Blanda detta till en fast smet, korrigera konsistens efter egen smaklök, jag har hittat på receptet första gången ni på skördemarknaden smakade...
Frys, ta ut skär i munsbitar ca30g, toppa med lite flingsalt.
Detta är grunden för både kolan och lavendelcrisp
Kolan
Ingredienser
Sirap, Kokosfett, Socker, Havregrädde. Höfta i hop mängden...
Ca:
3dl sirap
1dl socker
2dl havregrädde
1dl kokosfett
Kolan ska vara seg och varm efter kulprov i kallt vatten
Ta en tång och doppa de färdigskurna frusna bitarna i kolan ställ snabbt tillbaka ifrysen.
Ta till kniv och snygga till kanterna på konfekten.
Chokladöverdrag/Krisp/Lavendel
Gör ett vattenbad med kokande vatten i kastrull & djup porslintallrik.
Smält chokladen i porslinstallriken..
Organisera vilka konfekter som skall doppas först, förbered med smörpapper och släta underlägg som ryms i frysen.
Se till att du har kakaonibs och torkad lavendel i nyporna direkt då konfekten doppats så kan du strö på och sen droppa lite choklad efteråt för bättre fäste.