Huvudrätten avklarad

Smaken är som baken den är delad

Vegansk kola/Lavendelkrisp med hasselnötsbas

Ingredienser

Hasselnötter 500g/ eller rostade fågelfrön(solroskärnor)

Syrad kokosgrädde  500g

Kakaopulver

dadlar/kokosocker 200g

kokosfett neutral smak

Fling salt

Blanda detta till en fast smet, korrigera konsistens efter egen smaklök, jag har hittat på receptet första gången ni på skördemarknaden smakade...

Frys, ta ut skär i munsbitar ca30g, toppa med lite flingsalt.

Detta är grunden för både kolan och lavendelcrisp

 

Kolan

Ingredienser

Sirap, Kokosfett, Socker, Havregrädde. Höfta i hop mängden...

Ca:

3dl sirap

1dl socker

2dl havregrädde

1dl kokosfett

Kolan ska vara seg och varm efter kulprov i kallt vatten

Ta en tång och doppa de färdigskurna frusna bitarna i kolan ställ snabbt tillbaka ifrysen.

Ta till kniv och snygga till kanterna på konfekten.

Chokladöverdrag/Krisp/Lavendel

Gör ett vattenbad med kokande vatten i kastrull & djup porslintallrik.

Smält chokladen i porslinstallriken..

Organisera vilka konfekter som skall doppas först, förbered med smörpapper och släta underlägg som ryms i frysen. 

Se till att du har kakaonibs och torkad lavendel i nyporna direkt då konfekten doppats så kan du strö på och sen droppa lite choklad efteråt för bättre fäste.

 

 

 

 

20 sep 2018

Välkommen

Välkommen till www.organiconly.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar