saken e biff

Kirskålsbiffar ca 20st 

Förberedelser: Eko/vilt eller svensk tillverkat

Blötlägg linserna minst 6h och max 24h 

Skålla kirskålen,krama ur vätskan skär och stek lite lätt i olja och salt.

Ingredienser

500g röda linser eko exempelvis Garant ca 20kr

500g Morötter 

500g Kirskål

Alltså en 1/3 av basråvaorna om du vill öka eller minska massan.

Lök ca 3 eller efter egen smaklök

Olja eko Oliv grekisk, eller annan( ej kokos med smak...blää) Häll i 1dl

Salt

Aktivitet

Mixa linserna med stavmixer eller matberedare de stora knivarna...eller pröva nytt

Den klistriga smeten är hemligheten med linsbiffarna, du kan nu egentligen blanda i vad du vill nu, eller hålla dig till detta recept förslag...så länge smeten hålls ihop i biff utformningen.

Stek i stekpanna eller

Sätt ugnen på 200grader.

Använd en teflon plåt med plats för 8 biffar, Pytsa ut smeten  ca 80g  

Grädda 5min..ta ut plåten vänd biffar o grädda 5min till.

Smaka skicka kommentarwink

 

 

20 sep 2018

Välkommen

Välkommen till www.organiconly.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar