Kirskålsbiffar ca 20st
Förberedelser: Eko/vilt eller svensk tillverkat
Blötlägg linserna minst 6h och max 24h
Skålla kirskålen,krama ur vätskan skär och stek lite lätt i olja och salt.
Ingredienser
500g röda linser eko exempelvis Garant ca 20kr
500g Morötter
500g Kirskål
Alltså en 1/3 av basråvaorna om du vill öka eller minska massan.
Lök ca 3 eller efter egen smaklök
Olja eko Oliv grekisk, eller annan( ej kokos med smak...blää) Häll i 1dl
Salt
Aktivitet
Mixa linserna med stavmixer eller matberedare de stora knivarna...eller pröva nytt
Den klistriga smeten är hemligheten med linsbiffarna, du kan nu egentligen blanda i vad du vill nu, eller hålla dig till detta recept förslag...så länge smeten hålls ihop i biff utformningen.
Stek i stekpanna eller
Sätt ugnen på 200grader.
Använd en teflon plåt med plats för 8 biffar, Pytsa ut smeten ca 80g
Grädda 5min..ta ut plåten vänd biffar o grädda 5min till.
Smaka skicka kommentar